Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

« LAMIA WINTER 2022 »

 

 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

Μακροπούλου 93

Λαμία

 

                                                                           

                                                                                                                                                               

                                                                                             

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: Η Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας, ο Δήμος Λαμιέων και η Ε.Σ.Ο. στα πλαίσια των διοργανώσεων «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2022 – B΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ», σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, προκηρύσσουν και συνδιοργανώνουν το « LAMIA WINTER 2022»  για το έτος 2022, με ελληνική και διεθνή αξιολόγηση .

2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ  -  Ε.Σ.Ο. -  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο του ομίλου, Μακροπούλου 93 Λαμία, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα αγώνων.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

ΓΥΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

1ος

Σάββατο 3  Δεκέμβρη 2022

17:00

2ος

Σάββατο 3  Δεκέμβρη 2022

19:00

3ος

Κυριακή 4  Δεκέμβρη 2022

10:30

4ος

Κυριακή 4  Δεκέμβρη 2022

12:30

5ος

Κυριακή 4  Δεκέμβρη 2022

17:00

 

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν  αθλητές και αθλήτριες με έγκυρο δελτίο αθλητή. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές  προσωπικά, στο χώρο των αγώνων, μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.

6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά διεθνών ΕΛΟ, ελληνικών ΕΛΟ και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ ή μη κατοχής βαθμών ΕΛΟ με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και συναντήσεις πουλ. Οι κληρώσεις θα γίνονται πριν την έναρξη κάθε γύρου. 

7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 30 λεπτά και επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη τριάντα δευτερόλεπτα (30”) χρόνου σκέψης. Αθλητής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει την παρτίδα.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.

8. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Η θέση της τελικής κατάταξης καθορίζεται από τους βαθμούς που συγκεντρώνουν οι αθλητές. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο μαθητής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

 

9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθύντρια των αγώνων ορίζεται η κ. Αικατερίνη Τσιτούρα.

10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητές των  αγώνων ορίζονται ο κ. Τσώρος Δημήτριος και η κ. Γιώτα Βαϊοπούλου, οι αποφάσεις των οποίων είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.

11.   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ COVID-19

  • Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΕΣΟ, όπως έχει αναρτηθεί ήδη στην σχετική ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.
  • Ορίζεται από κάθε σωματείο ένας υπεύθυνος για θέματα covid-19 και γνωστοποιείται στους διοργανωτές . Ο υπεύθυνος covid -19 έχει αρμοδιότητα να διατηρεί και να προσκομίζει για έλεγχο στους διαιτητές όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (βεβαιώσεις τεστ covid-19, πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης) των παικτών της ομάδας του σύμφωνα με το ισχύον αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΟ και των σχετικών οδηγιών της ΓΓΑ.
  • Αναφορικά με τους υποχρεωτικούς ελέγχους (testing), θα ισχύσουν όσα προβλέπουν οι πλέον πρόσφατες ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 της ΓΓΑ, όπως θα έχουν αναρτηθεί στην σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ:

12. ΓΕΝΙΚΑ:
12.1  Επιτρέπεται 15 λεπτά καθυστέρηση των αθλητών μετά από την έναρξη του κάθε γύρου. Αθλητής που δεν προσέρχεται στο χώρο των αγώνων μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα θα χάνει την παρτίδα.
12.2  Αθλητής που απουσιάζει  αδικαιολόγητα - χωρίς να ενημερώσει τον διαιτητή - από κάποιο γύρο θα θεωρηθεί ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους επόμενους γύρους. Επιτρέπονται δύο απουσίες δικαιολογημένες.
12.3  Όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα των αγώνων ήτοι, αθλητές, γονείς, φίλαθλοι, διοικητικοί κλπ απαγορεύονται να έχουν κινητά τηλέφωνα , ακόμη και απενεργοποιημένα, στην αίθουσα των αγώνων. Σε περίπτωση που φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, θα πρέπει να τα παραδώσουν πριν την έναρξη του γύρου στον δ/ντή των αγώνων , σε διαφορετική περίπτωση οι μεν αθλητές θα μηδενίζονται , οι δε υπόλοιποι θα αποβάλλονται από την αίθουσα των αγώνων.                                                                                                       12.4 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι ο διαιτητής ή η διεύθυνση των αγώνων.

12.5 H διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures) μέσα και έξω από το χώρο αγώνων από εξειδικευμένο προσωπικό και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της F.I.D.E.:   https://handbook.fide.com/chapter/AntiCheatingRegulations.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

 

 

  ΚΑΛΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                            

 

 

 

                       ΕΥΗ ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ