Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

« Φιλική συνάντηση Σ.Ο.Λ . - Σ.Ν.Ο.Λ. - Σ.Α.Λ. - Σ.Ο.Σ. - 2022»

1.       Προκήρυξη:

Ο   Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας και η Ε.Σ.Ο. στα πλαίσια των διοργανώσεων «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  2022 – Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ», σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, προκηρύσσουν και συνδιοργανώνουν τον αγώνα «Φιλική συνάντηση  Σ.Ο.Λ . - Σ.Ν.Ο.Λ. -  Σ.Α.Λ. -  Σ.Ο.Σ.  2022» Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 6-11-2022 & 13-11-2022 στο εντευκτήριο του συλλόγου,  Μακροπούλου 93 στην Λαμία, με ελληνική και διεθνή αξιολόγηση. Συνδιοργανωτής ο Δήμος Λαμιέων.

3.       Χρόνος σκέψης

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Μηδενίζεται μετά την πάροδο 15 λεπτών, από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, ο αθλητής που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του. Η καταγραφή όλων των κινήσεων είναι υποχρεωτική.

4.       Πρόγραμμα αγώνων - Χρώματα

Α΄ Γύρος Κυριακή 6/11/2022 11:00

Β’ Γύρος Κυριακή 13/11/2022  11:00   

Οι συναντήσεις στον Α’ γύρο και τα χρώματα στην πρώτη σκακιέρα, θα γίνουν με κλήρωση. Στον Β’ γύρο οι δύο νικήτριες ομάδες θα αγωνισθούν για την 1η και την 2η θέση με κλήρωση των χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα και οι δύο ηττημένες ομάδες θα αγωνισθούν για την 3η θέση εφόσον το επιθυμούν, επίσης με κλήρωση των χρωμάτων.

5.       Σύνθεση των ομάδων

Οι ομάδες θα είναι 4μελείς. Σε όλες τις σκακιέρες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν αθλητές/τριες ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι ενημερωμένα από τον αρχηγό της αποστολής, σχετικά με τις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ όπως κάθε φορά ισχύει επικαιροποιημένο.

6.       Αρχηγός ομάδας

Η κάθε ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 10 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

7.       Αποτέλεσμα αγώνων

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε κενή σκακιέρα (ήττα χωρίς αγώνα) αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η ομάδα (όχι αρνητικοί πόντοι).

Το τελικό  αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων. Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και τους πόντους της στον αγώνα, η ηττημένη μηδέν βαθμούς και τους πόντους  της στον αγώνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό και τους πόντους τους στον αγώνα.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η  σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

8.       Κανονισμοί αγώνων

Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία, τους υγειονομικούς κανόνες (επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για τις ιώσεις) και τους σχετικούς κανονισμούς ομαδικών διοργανώσεων της Ε.Σ.Ο. Ερμηνείες και διευκρινήσεις εκδίδει ο διαιτητής της συνάντησης, είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Ο διοργανωτής  διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος.

 

9.       Διευθυντής Αγώνων

Διευθύντρια των Αγώνων ορίζεται η κ. Φαίη Τσιτούρα. Η δ/νση των αγώνων μπορεί αναλόγως των συμμετοχών να τροποποιήσει την σύνθεση των ομάδων.

 

10.   Διαιτητής

Διαιτητής ο κ. Τσώρος Δημήτρης οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.

   

      11. Υπεύθυνη Covid-19

Ορίζεται η κ. Μαρία Αποστόλου

 

12.   Γενικά

Για όσα δεν προβλέπονται στην παρούσα ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

Οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι συναινούν ανεπιφύλακτα με τους όρους της προκήρυξης και δέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή των αγώνων. 

 

 

 Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Αντώνης Κέππας                                                               Κων/νος Τσιτούρας