Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια σκακιού στα στελέχη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων της Λαμίας και στο πλαίσιο της συνεργασίας της ‘Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο σκακιού διαρκείας 2 ωρών με θέμα «Το Σκάκι από τη θεωρία στη πράξη».

 
Πρόκειται για τη συνέχεια της εκπαίδευσης που ξεκίνησε πέρυσι, με το πρώτο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Tο σκάκι στην παιδαγωγική διαδικασία», ώστε τα παιδιά να έρθουν κοντά στο σκάκι και να αγαπήσουν ένα παιχνίδι που προσφέρει πολλαπλά στη νοητική ανάπτυξη, στη μαθησιακή ικανότητα, στη μνήμη και στη κοινωνικοποίηση. 

Στόχος των σεμιναρίων είναι το Σκάκι να αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο μάθησης στους μικρούς μαθητές που απασχολούνται στις δομές του Δήμου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν καθολική και οι συμμετέχοντες το παρακολούθησαν εκτός του ωραρίου τους και με έντονο ενδιαφέρον, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη τους για τα παιδιά της πόλης. 

Η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε ευχαριστεί όλους τους εθελοντές σκακιστές των ομάδων της Λαμίας και τα στελέχη των ΚΔΑΠ για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία αυτών των βιωματικού σεμιναρίων και ιδιαίτερα το Δήμο Λαμιέων και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τζούφλα για τη διαχρονική στήριξη αλλά και για την παρούσα συνεργασία. 

Δείτε φωτογραφίες από το βιωματικό σεμινάριο: