Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Αγώνες σκακιού «Κ. Βάρναλης»


Η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας , ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας , η Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας, οι «Σκακιστικές Διαδρομές» και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. , συνδιοργανώνουν αγώνες σκακιού προς τιμή του ποιητή Κ. Βάρναλη , με ελεύθερη συμμετοχή και με αξιολόγηση με το σύστημα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Το τουρνουά αφιερώνεται στα 50 χρόνια ζωής του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
17:30 εγγραφές και … διαγραφές
18:02 μελοποιημένο ποίημα
18:08 1ος γύρος
21:15 Κ. Βάρναλης - το έργο του, στάση ζωής
22:04 διαγωνισμός τραγουδιού
24:00 σιωπητήριο
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016
06.05 πρωινή γυμναστική
08:02 πρωινό
10:31 2ος γύρος
17:29 3ος γύρος
20:30 προβολή σκακιστικής ταινίας
24:00 σιωπητήριο
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016
6:05 πρωινή γυμναστική
08:00 πρωινό
09:55 4ος γύρος
15:00 5ος γύρος
18:00 απονομή επάθλου
18:05 αγώνας 5 γύρων Fischer Random (3΄ + 3΄΄)
19:00 λήξη και ξεπροβόδισμα των ταξιδιωτών
Οι συνδιοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

Χρόνος: 74 πρώτα λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 22 δεύτερα για κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.

Κατάταξη
Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται με σειρά:
μεγαλύτερου ΕΛΟ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
μεγαλύτερης ηλικίας
γνώσης μουσικού οργάνου (προηγούνται οι κάτοχοι μπαγλαμά )

Η τελική κατάταξη καθορίζεται σύμφωνα με τους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι αθλητές μεταξύ τους καθορίζουν την κατάταξη. Σε περίπτωση διαφωνίας, εφαρμόζονται τα ακόλουθα κριτήρια άρσης της με την ακόλουθη σειρά:
Αποτέλεσμα τουρνουά ισόβαθμων
Buchholz cut 2
Sonneborn – Berger
Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας.

Βραβείο
Στον πρώτο της γενικής κατάταξης, θα απονεμηθεί βιβλίο μεταχειρισμένο .

Με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. αποφασίσθηκε η ενσωμάτωση του ατομικού ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ και των ατομικών των ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ των αθλητών της Ένωσης με τους παρόντες αγώνες . Οι 4 πρώτοι αθλητές της τελικής κατάταξης στο τουρνουά που ανήκουν σε σωματεία μέλη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., θα αγωνισθούν με σύστημα αγώνων ΝOΚ ΑΟΥΤ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα ΝΟΚ ΑΟΥΤ, θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι όσοι αγαπούν το σκάκι.
Η προσέλευση των συμμετεχόντων την ημέρα των αγώνων, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17:50, δηλαδή τουλάχιστον 18΄πριν την έναρξη των αγώνων. Αθλητής που δεν έχει προσέλθει για να αγωνισθεί μετά την πάροδο 9 πρώτων λεπτών και 59 δευτερολέπτων, από τον προκαθορισμένο χρόνο έναρξης του κάθε γύρου, μηδενίζεται.
Ενδυμασία συμμετεχόντων: Χειμερινή ευρωπαϊκή ενδυμασία ή ότι άλλο χειμωνιάτικο ύφασμα πχ κουβέρτες κλπ.
Όλοι οι συμμετέχοντες που φέρουν μουσικά όργανα, να το δηλώνουν στην γραμματεία κατά την εγγραφή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν κατά τους συνήθεις και προγραμματιζόμενους ελέγχους στα δωμάτιά τους βρεθούν, θα κατασχεθούν εν ονόματι της «κοινής πρόσβασης στο αγαθό της διασκέδασης».
Τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε διαφορετικό όμιλο .

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ορίζεται σε 50.

Hotel ΣΑΜΑΡΑΣ www.samarashotel.gr Διάκου 14 Λαμία τηλ: 22310-28971
e-mail: h-samaras@otenet.gr Μονόκλινο χωρίς πρωινό 25 ευρώ, με πρωινό 30 ευρώ Δίκλινο χωρίς πρωινό 35 ευρώ , με πρωινό 45 ευρώ Τρίκλινο χωρίς πρωινό 40, με πρωινό 55 ευρώ.
Η διαμονή στο Ξενοδοχείο των αγώνων δεν είναι υποχρεωτική.
Όποιος επιθυμεί πρωινό χαμηλής χοληστερόλης, θα πρέπει, για στατιστικούς και μόνο λόγους, να το δηλώσει κατά την λήξη των αγώνων. Οι τιμές όλων των ξενοδοχείων της Λαμίας στην δ/νση: http://www.greekhotel.gr/gr/central_greece_hotels/fthiotida_hotels/lamia_hotels.asp

Όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και συνδιοργανωτές, εγγυώνται το «ευ αγωνίζεσθε» και τον σεβασμό της προσωπικότητας των αγωνιζόμενων.
Για την ερμηνεία και εφαρμογή των άρθρων του παρόντος αρμόδιοι είναι όλοι οι συμμετέχοντες.
Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Όποιος ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα, θεωρείται ότι αποχώρησε εκτός αν η απουσία θεωρηθεί από όλους αιτιολογημένη. Επιτρέπεται σε κάθε αθλητή μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη. Όπου αναφέρεται η λέξη αθλητής, εννοείται και αθλήτρια.
Για ότι δεν προβλέπεται στο παρόν χαρτί, συναποφασίζουμε όλοι κατά περίπτωση. Αλλά και για όσα προβλέπονται , πάλι συναποφασίζουμε όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν.

Για την διευκόλυνση της προετοιμασίας οι δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Γιώτα Βαϊοπούλου 6977419923 και στο e-mail : vaiopouloug@gmail.com
Για την προετοιμασία της παρούσης ( αντιγραφή της περσινής) αναλώθηκαν 3 λεπτά και 20 δεύτερα , από μικρή ομάδα εθελοντών και χωρίς οποιοδήποτε κόστος για κανέναν.
Προς διευκόλυνση όλων, μπορεί να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα – δήλωση συμμετοχής. Σας περιμένουμε όλους για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το μέλλον του σκακιού. Αυτό το τουρνουά δεν το διοργανώνουν άλλοι για εμάς, αλλά εμείς για όλους τους άλλους.
Ευχαριστούμε το «Ξενοδοχείο Σαμαράς» για την ευγενική δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας των αγώνων.

Η Οργανωτική επιτροπή.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΦΟΡΜΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΟΝ/ΜΟ:
ΕΝΩΣΗ:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ:
ID:
INT RATING:
NAT RATING:
ΤΗΛ:
e-mail:


Στιγμιότυπα από παλαιότερο τουρνουά προς τιμή του ποιητή Κ. Καβάφη: https://www.youtube.com/watch?v=Oz_amyWVCew