Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ)-
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο, με θέμα «Το Σκάκι στην Παιδαγωγική Διαδικασία». Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 12 διδακτικών  ωρών και θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών γενικότερα αλλά και στη βελτίωση της σχολικής ζωής ειδικότερα.
Το Υπουργείο Παιδείας, από το 2014, αναγνωρίζοντας αυτή την  παιδαγωγική σημασία του σκακιού το προτείνει ως δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη των Δημοτικών Σχολείων.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) στις παρακάτω ημερομηνίες:
Τετάρτη 25/11: 17.30 - 21.30 (19.00 -19.15 διάλειμμα) και
Πέμπτη 26/11: 17:30 – 21:30 (19.00 -19.15 διάλειμμα)
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ  
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και θα απονεμηθεί από την Ε.Σ.Σ.Κ.Ε το «Πτυχίο Προπονητή Σκακιού Α’ Βαθμού».

Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα) έως και Τετάρτη 25/11 στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων με e-mail (sxoldras_afth@yahoo.gr), φαξ ή και τηλεφωνικά στο 2231030647.

Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το αντίστοιχο περυσινό σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά τη δεύτερη μέρα που περιλαμβάνει εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση στο σκάκι.