Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Σ.Σ.Ελασσόνας Κυπελλούχος ΕΣΣΚΕ 2015-2016

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγώνων σκάκι Final Four «ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 2015-16»

Την Κυριακή 29-11-2015 στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Βόλου "Βάκης Παρασκευόπουλος" πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του final four του Κυπέλλου Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.
Οι αγώνες ξεκίνησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:45 πμ. μεταξύ των ομάδων Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ - Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ και Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ. Στον τελικό προκρίθηκαν οι ομάδες του Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ και του Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ενώ στον μικρό τελικό οι ομάδες της Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ και της Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ.

Στον τελικό και μετά από πολύωρες αναμετρήσεις, νικήτρια και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ομάδα της Κεντρικής Ελλάδας για το 2015-16 αναδείχθηκε ο Σ.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ που επικράτησε του Σ.Ο. Λαμίας με σκόρ 3-1. Οι αθλητές που συμμετείχαν στην ομάδα του Σ.Σ. Ελασσόνας ήταν: Ε. Γκουκουμάτης, Ι. Ζαρκαδής ,Ι. Παγώνης, Ν. Βίτκος και Δ. Μαρογιάννης.

Την απονομή του κυπέλλου
στον αρχηγό της ομάδας και πρόεδρο του σωματείου κ. Ε. Γκουκουμάτη έκαναν ο Πρόεδρος της Σ.Ε. Βόλου κ. Γ. Καβούρης και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. κ. Π. Στασινός. Τους συμμετέχοντες αθλητές συνεχάρησαν επίσης η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και πρόεδρος του Σ.Ο. Λαμίας κ. Γιώτα Βαϊοπούλου καθώς και πολλά μέλη της διοίκησης της Ένωσης.

Δεύτερη ομάδα κατετάγη ο Σ.Ο. Λαμίας, τρίτη ομάδα η Σ.Ε. Βόλου και τέταρτη ομάδα η Σ.Ν.Ο. Λαμίας. Διαιτητές των αγώνων ήταν ο κ. Ι. Σκοτεινιώτης, ο κ. Ι. Πατρίκος και κ. Γ. Καβούρης.

Συγχαρητήρια και στις ένδεκα ομάδες που αγωνίσθηκαν παρά τα εμπόδια που δημιουργεί εδώ και 6 χρόνια, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, αρνούμενη ( ! ) να εντάξει την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, που την αποτελούν πολλά ιστορικά σωματεία, στο αγωνιστικό της πρόγραμμα.

Κατά την διάρκεια των αγώνων του final four πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη καταστατική γενική συνέλευση των σωματείων μελών της Ένωσης. Με ομόφωνη απόφαση των αντιπροσώπων μελών αποφασίσθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης, με αλλαγή των γεωγραφικών της ορίων, εξαιρώντας από την περιοχή ευθύνης, την γεωγραφική ενότητα του Δήμου Ιστιαίας - Ωρεών και του Δήμου Αιδηψού, της Βόρειας Εύβοιας.

Το επόμενο σκακιστικό μας ραντεβού είναι το ΟΠΕΝ ατομικό πρωτάθλημα προς τιμή του μεγάλου μας Έλληνα ποιητή «Κ. Βάρναλη» που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» στην Λαμία στις 2,3,και 4 Γενάρη 2016. Στους ατομικούς αυτούς αγώνες με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των σωματείων μελών της Ένωσης, έχουν ενσωματωθεί οι ατομικοί αγώνες τόσο των ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ όσο και των ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Ένωσης, για το 2016.

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.