Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ (2011)

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας και η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας προκηρύσσουν τα Εσωτερικά Πρωταθλήματα των Ομίλων για το έτος 2011 με διεθνή αξιολόγηση.
2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας με χορηγό την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Τα Εσωτερικά Πρωταθλήματα του Σ.Ο. Λαμίας και της Σ.Ν.Ο. Λαμίας, θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο των ομίλων, Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα αγώνων
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
1ος Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 18:30 μμ
2ος Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 18:30 μμ
3ος Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 18:30 μμ
4ος Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 18:30 πμ
5ος Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 18:30 μμ
6ος Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 18:30 μμ
7ος Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 10:30 πμ


5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στα εσωτερικά πρωταθλήματα έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Σ.Ο. Λαμίας και Σ.Ν.Ο. Λαμίας που έχουν έγκυρο δελτίο αθλητή έναντι παραβόλου 3 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές προσωπικά, στο χώρο των αγώνων, μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε δύο κατηγορίες,μία μικρότερη των 16 ετών και μία μεγαλύτερη των 16 ετών, με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα ισχύει ξεχωριστή τελική κατάταξη και βράβευση των αθλητών του Σ.Ο. Λαμίας και της Σ.Ν.Ο. Λαμίας, επίσης, ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση ανδρών και γυναικών, παίδων και κορασίδων και στους δύο ομίλους. Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά ΕΛΟ (Ελληνικοί πίνακες, Α` εξαμήνου 2011) και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ ή μη κατοχής βαθμών ΕΛΟ με σειρά Α.Μ. Ε.Σ.Ο. προηγείται ο μικρότερος. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και συναντήσεις πουλ.
7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 90 λεπτά για τις πρώτες σαράντα κινήσεις συν 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη τριάντα δευτερόλεπτα (30”) χρόνου σκέψης. Αθλητής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει την παρτίδα.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.
8. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Κάθε θέση της τελικής κατάταξης καθορίζεται από τους βαθμούς που συγκεντρώνουν οι αθλητές. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
(γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(δ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο μαθητής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθύντρια των αγώνων ορίζεται η κ. Ευαγγελία Γαλοπούλου.
10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ο κ. Τσώρος Δημήτριος, οι αποφάσεις του οποίου θα είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.
11. ΕΠΑΘΛΑ:
Ο πρώτος σκακιστής και η πρώτη σκακίστρια άνω των 16 ετών θα ανακηρυχθούν Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας του 2011 αντίστοιχα και θα πάρουν κύπελλο, ο πρώτος σκακιστής και η πρώτη σκακίστρια κάτω των 16 ετών θα ανακηρυχθούν Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια εφήβων του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας του 2011 αντίστοιχα και θα πάρουν κύπελλο.
Αγώνες μπαράζ : Οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης της κατηγορίας άνω των 16 ετών και ο πρώτος της γενικής κατάταξης κάτω των 16 ετών και των δύο ομίλων θα αγωνισθούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή Λαμίας 2011, ως εξής : α΄γύρος Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 ώρα 18.30: με κλήρωση των ζευγαριών , το πρώτο όνομα στην κλήρωση κάθε ζευγαριού θα παίξει με τα λευκά. β΄ γύρος Τετάρτη 6 Ιουλίου ώρα 18.30: οι δύο νικητές μεταξύ τους , για την ανάδειξη του πρωταθλητή Λαμίας. Το όνομα του πρωταθλητή Λαμίας 2011 θα ανακοινωθεί στα ΜΜΕ και θα του απονεμηθεί ο τίτλος απο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
12. ΓΕΝΙΚΑ:
12.1 Επιτρέπεται τριάντα λεπτά καθυστέρηση των αθλητών μετά από την έναρξη του κάθε γύρου. Αθλητής που δεν προσέρχεται στο χώρο των αγώνων μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα θα χάνει την παρτίδα.
12.2 Επιτρέπονται δύο απουσίες για κάθε αθλητή, με την προϋπόθεση ότι το έχει δηλώσει στον Διαιτητή πριν από την κλήρωση του εν λόγω γύρου.
12.3 Αθλητής που απουσιάζει αδικαιολόγητα - χωρίς να ενημερώσει τον διαιτητή - από κάποιο γύρο θα θεωρηθεί ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους επόμενους γύρους.
12.4 Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ν.Ο.Λ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σ.Ν.Ο.Λ.


ΣΤΑΥΡΟΜΗΤΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ