Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Σχετικά με το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι της Ερέτριας

Αναδημοσίευση σχολίου απο το : http://www.skakistiko.com/?p=3402#comment-2137

Το σκάκι μου μέσα ...
May 1st, 2011, 3:21
Τι το θελα το ριμάδι το σκάκι ?
Αυτό φταίει που μια παλιά ξεχασμενη σκακιέρα από τα μικράτα μου και μια παρτίδα με τον κανακάρη μου, οδήγησαν τα βήματά μας έως την Ερέτρια και το (Πανελλήνιο) σχολικό πρωτάθλημα.
Το (Πανελλήνιο) σε παρένθεση μιας και είναι πανελλήνιο ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής, κάτι δηλαδή ανάμεσα σε Ανω Παναγιά γίνεται φέτος ? θα πάμε !! Αν γίνει Κάτω Παναγιά δεν θα πάμε….
Λες και η Ελλάδα Σταματάει στα Τέμπη, ενώ τα νησιά είναι εκτός επικράτειας άρα και τα βλαστάρια μας θα πρέπει να διεκδικούν την πρόκριση στα τοπικά ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής.
Ας έρθουμε τώρα και στα γεγονότα έτσι όπως τα έζησα από την Παρασκευή μιας και ο κανακάρης είχε προκριθεί και στο ομαδικό.
Ξενοδοχείο HOLIDAYS IN EVIA
Την Πρώτη μέρα :
Από πλευράς υπηρεσιών και σεβασμού προς τους φιλοξενούμενους κανάτες με νερό σε όλα τα τραπέζια και φαγητό χωρίς προβλήματα. Αγωνιστικά όλα ομαλά μιας και το Σάββατο στο ομαδικό ο καιρός ήταν αίθριος και οι αγωνιζόμενοι καμμιά διακοσαριά.
Στα δωμάτια ο κλιματισμός να ξερνάει καυτό αέρα για να διώξει την κλεισούρα και την υγρασία από την προηγούμενη τουριστκή περίοδο και άντε το βράδυ να κοιμηθείς.
Και να σου ξημερώνει Κυριακή
Και μαζεύτηκε ο κόσμος και ο κοσμάκης.
Και αυτός ο αθεόφοβος ο καιρός αποφάσισε να βρέξει.
Η πρόσβαση στην αίθουσα των αγώνων : καμμια εκατοστή μέτρα περπατημα στην βροχή κατεβαίνεις δέκα σκαλιά, μπαίνεις σε ένα χώρο γύρω στα τριάντα τετραγωνικά με τα μαγαζάκια με τα βιβλία αριστερα και τα σουβενίρ δεξιά, πνιγμένο στην αγωνία των μικρών σκακιστών και τις προσδοκίες των γονιών τους και απο εκεί άλλα δεκαπέντε σκαλιά κατέβασμα για την αίθουσα των αγώνων.
Από αυτά τα τριάντα τετραγωνικά έπρεπε να περάσουν ΟΛΟΙ !!! ΜΑ ΟΛΟΙ
Ακόμα και σε περίπτωση ΘΥΡΑΣ 7 όπως αναφέρθηκε πιό πάνω, μιας και οι φωστήρες διοργανωτές αποφάσισαν, για να μην μπαίνουν οι γονείς, να έχουν κλειδωμένες όλες τις άλλες θύρες εξόδου μαζί και αυτές του κινδύνου !!!!!!!!!!
Αντε με τον καιρό ξεκινάει ο πρώτος γύρος και η ώρα περνάει…
Μα τι στο καλό κάνει ο κανακάρης ακόμη να τελειώσει ? Αφού η αίθουσα άδειασε το βλέπω στο videowall, (Α όλα κι όλα είχαμε τέτοιο). Ο κανακάρης τέλειωσε αλλά δεν μπορεί να βγεί !!!!
Γιατί ? Διότι ΔΕΝ ήρθε να αγωνιστεί σκακιστικά !
Ηρθε για καταναγκαστικά και απαγορεύεται η έξοδος στους φυλακισμένους………………..
Πέρασε ο καιρός και μαζί η πρώτη περίδος εγκλεισμού, συγνώμη οι τρείς πρώτοι αγώνες ήθελα να γράψω και έπρεπε βιαστικά να πάμε πρός το εστιατόριο για φαγητό μιάς και η ώρα είχε ήδη περάσει την 14:00 και το εστιατόριο σύφμωνα με την ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί σε πολλά μέρη του ξενοδοχείου θα ηταν ανοιχτό μέχρι τις 14:30.
Τρεχάλα λοιπόν και ……τι ν ούλοι αυτοί με το χαρτάκι στο χέρι που περιμένουν στα σκαλιά ανάμεσα στο ισόγειο και τον πρώτο όρορφο ?
Δεν ξέρεις ? Περιμένουν να τελειώσουν το φαγητό τους αυτοί που τα παιδιά τους είδαν πιό γρήγορα το ματ σε μία, (άρπα την κανακάρη μου και άλλη φορά να σαι πιό γρήγορος), και αφού με την μπουκιά στο στόμα και οίκτο στα μάτια πρός εμάς τους αργούς, σηκωθούν από την τράπεζα του αγώνα χμμμμ του φαγητού εννούσα, για να πάρουμε σειρά εμείς και να τρέξουμε στον μπουφέ να βάλουμε να φάμε και να παραγγείλουμε νεράκι να πιούμε (Ενα ευρώ το μπουκαλάκι το μικρό μιας και οι κανάτες εξαφανίστικαν μετά την πρώτη μέρα…………)
Ερώτηση σε έναν κουστουμαρισμένο απο τους υπευθύνους :
Γιατί ρε παιδιά τέτοιος χαμός ?
Τι να κάνουμε, αφού υποχρεωθήκαμε να τους ταίσουμε όλους και αυτούς που διέμεναν στα άλλα ξενοδοχεία για να βγεί ανταγωνιστική η τιμή !!

Κουράστηκα ! Δεν περιγράφω άλλο.
ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ …

ΥΓ: Αλήθεια έχει πάρει κανείς άπόδειξη για τα χρήματα που κατάθεσε στο λογαριασμό για την συμμετοχή του ?
Σε εμάς όταν την ζητήσαμε από το ξενοδοχείο είπαν ότι η γραμματεία των αγώνων θα μας την στείλεί !
Οχι τίποτα άλλο αλλά ο μπάρμπας του κανακάρη θέλει προαγωγή και έχει πέσει πολύ ανταγωνισμός στο ΣΔΟΕ τελευταία.

Και για να μην υπάρξει καμιά παραξήγηση : είμαι από την Αθήνα με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ουδεμία σχέση έχω με τους Μακεδόνες, ετοιμάζομαι δε να πάω μόλις ξημερώσει να πιάσω τον Μάη
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους