Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID, FISCHER RANDOM ΛΑΜΙΑ 2010

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ προκηρύσσει σειρά Πρωταθλημάτων RAPID FISCHER RANDOM με ελεύθερη συμμετοχή έναντι παραβόλου, έως την συμπλήρωση των εξήντα συμμετεχόντων σε κάθε αγωνιστική, για την αγωνιστική περίοδο 2010.
1. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας, Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διευθυντής αγώνων και διαιτητές θα ορίζονται σε τεχνική συνάντηση πριν από κάθε Πρωτάθλημα, από τους Διοργανωτές, και τα ονόματά τους θα αναρτώνται στην αίθουσα των αγώνων.
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας, στην οδό Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου τηλ: 22310-29005.
Το πρόγραμμα αγώνων θα έχει ως εξής:
1ο Πρωτάθλημα Σάββατο 2/01/2010 ώρα έναρξης 10:30 πμ
2ο Πρωτάθλημα Σάββατο 9/01/2010 ώρα έναρξης 10:30 πμ
3ο Πρωτάθλημα Σάββατο 6/02/2010 ώρα έναρξης 10:30 πμ
4ο Πρωτάθλημα Σάββατο 6/03/2010 ώρα έναρξης 10:30 πμ
5ο Πρωτάθλημα Σάββατο 13/03/2010 ώρα έναρξης 10:30 πμ
Κάθε Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την ίδια μέρα. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ– ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Η συμμετοχή στα Πρωταθλήματα είναι ελεύθερη, έως την συμπλήρωση των εξήντα συμμετοχών για κάθε Πρωτάθλημα.
Η προσέλευση των συμμετεχόντων, τις ημέρες των αγώνων, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10:00 π.μ., δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων, για επιβεβαίωση της συμμετοχής με την φυσική τους παρουσία.
5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Τα Πρωταθλήματα Rapid Fischer Random 2010 θα διεξαχθούν σε μία ενιαία κατηγορία.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι Ελβετικό 6 γύρων. Ο Διαιτητής του κάθε πρωταθλήματος θα αποφασίσει τον τρόπο τυχαιοποίησης που θα εφαρμοστεί ήτοι , ανά γύρο ή ανά σκακιέρα.
Σε περίπτωση που η συμμετοχή θα είναι μικρότερη από 13 τότε το σύστημα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Συμμετοχές
Σύστημα
1
Δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα
2
Τουρνουά 4 συναντήσεων
3
Κυκλικό σύστημα (πουλ) διπλών συναντήσεων
4-6
Κυκλικό σύστημα (πουλ) απλών συναντήσεων
7-12
Ελβετικό 5 γύρων
7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με χρονόμετρα.
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15 λεπτά για κάθε παίκτη, για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει 1’’ προστιθέμενο χρόνο, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει την παρτίδα.
8. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Πριν την κλήρωση του 1ου γύρου οι συμμετέχοντες κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά με αγγλικούς χαρακτήρες.
9. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε κάθε Πρωτάθλημα, σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη για κάθε Πρωτάθλημα καθορίζεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
α) Το τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (οι βαθμοί αντιπάλων)γ) Το κριτήριο Σόνεμπορν – Μπέργκερ (οι βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)δ) Ο αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής / σκακίστρια με περισσότερες νίκες)
10. ΕΠΑΘΛΑ
Σε κάθε Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου, θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές.
11. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο κύριος διαιτητής, οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνη για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι η διεύθυνση των αγώνων. Οι κανόνες του Fischer Random θα είναι αναρτημένοι στην αίθουσα των αγώνων.
12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για κάθε Πρωτάθλημα, θα γίνονται με e-mail στην διεύθυνση ildikotuba@hotmail.com. Η δήλωση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο του παίκτη (με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες), ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας (e-mail), και την ημερομηνία / ημερομηνίες του/των πρωταθλημάτων στα οποία επιθυμεί να συμμετέχει. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται αποδεκτή από τον Διοργανωτή, με την αποστολή επιβεβαίωσης, την οποία και θα πρέπει να έχει μαζί του κάθε παίκτης. Το ύψος του παραβόλου ορίζεται σε 7€, και θα κατατεθεί πριν από την έναρξη του 1ου γύρου κάθε πρωταθλήματος
13. ΓΕΝΙΚΑ:
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την ανακοίνωση, αρμόδια είναι η Διεύθυνση των Αγώνων.