Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

“50 χρόνια Σ. Ο. ΛΑΜΙΑΣ ”                                                                                  αρ. πρωτ.  316 / 11-10-2015 
1.       Προκήρυξη:
Ο   Σκακιστικός Όμιλος  Λαμίας, προκηρύσσει ΟΠΕΝ  ατομικό πρωτάθλημα με τίτλο:
 «50 χρόνια  Σ. Ο. ΛΑΜΙΑΣ»,
 στα πλαίσια των  εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Οι σκακιστικές συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και ώρα 6.25μμ, στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Μακροπούλου 93) στην Λαμία.
Οι αγώνες θα αξιολογηθούν για ελληνικό ΕΛΟ.
2.       Σύστημα αγώνων –αρχική, τελική κατάταξη
Ελβετικό 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη θα γίνει με ελληνικό ELO και σε περίπτωση ίσου ELO με αλφαβητική σειρά. Τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας για την τελική κατάταξη είναι:
 (α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
3.       Χρόνος σκέψης
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 75 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και 15 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Μηδενίζεται μετά την πάροδο 15 λεπτών, από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, ο αθλητής που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του. Κάθε αθλητής δικαιούται μίας μόνο απουσίας. Με  δεύτερη απουσία θα εξαιρείται  από την κλήρωση για όλους τους υπολοιπόμενους γύρους. Η καταγραφή όλων των κινήσεων είναι υποχρεωτική.
4.       Πρόγραμμα αγώνων
Δευτέρα   19/10/2015  
Δευτέρα   26/10/2015
Δευτέρα   2/11/2015
Δευτέρα   9/11/2015 
Δευτέρα   16/11/2015       με ώρα έναρξης 18.25

5.       Κανονισμοί αγώνων
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την προκήρυξη, την αθλητική νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. Ερμηνείες και διευκρινήσεις εκδίδει ο Διαιτητής της συνάντησης, είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Ο διοργανωτής  διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος.
      6.  Συμμετοχές
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην Πρόεδρο του ομίλου Γιώτα Βαϊοπούλου στο e-mail: vaiopouloug@gmail.com  ή τηλεφωνικά στο τηλ. 6977419923 μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτώβρη 2015 και ώρα 20.00 οπότε και θα ανακοινωθεί η κλήρωση του Α γύρου με SMS ή email στους συμμετέχοντες αθλητές.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

7.       Διευθύντρια Αγώνων
Διευθύντρια των Αγώνων ορίζεται η κ. Γιώτα Βαϊοπούλου. Η δ/νση των αγώνων μπορεί αναλόγως των συμμετοχών να τροποποιήσει το σύστημα  των αγώνων.

8.   Διαιτητής
Διαιτητής της διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Ηρακλής Καλτσάς,  οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές και άμεσα εκτελεστές.

9. Βραβεύσεις
Όλοι οι συμμετέχοντες λόγω της φύσης των αγώνων ( 50 χρόνια Σ.Ο.Λ.) θα λάβουν αναμνηστικό της διοργάνωσης. Στον νικητή θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ.

10.   Γενικά
Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη των αγώνων. Οι κληρώσεις θα πραγματοποιούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε γύρου και θα στέλνονται με SMS ή email στους συμμετέχοντες αθλητές.
Για όσα δεν προβλέπονται στην παρούσα ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.


Η Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώτα Βαϊοπούλου                                                           Κων/νος Τσιτούρας