Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Συγχαρητήριο μήνυμα του νέου προέδρου της ΕΣΣΚΕ ορθοπεδικού και δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Στασινού προς τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης

Καλημέρα σε όλους σας.

Είναι αλήθεια πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα.
Οι συνθήκες ύφεσης που θα επιφέρει το μνημόνιο 3 είναι σίγουρο πως θα επηρεάσουν και το σκάκι(τις μετακινήσεις, την δυνατότητα για πολλά τουρνουά,τα ενοίκια,τις επιχορηγήσεις κλπ)
Από την άλλη πλευρά το σκάκι ως άθλημα αλλά και ως φορέας πολιτισμού ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές,δύσκολες για την Ελλάδα.Η ανάγκη για σκέψη και δημιουργικότητα, μαζί με τα ελάχιστα εφόδια που χρειάζεται για να διδαχτεί και να παιχτεί ίσως είναι οι αιτίες.

Βέβαια πίσω από τις καταστάσεις και τις επιτυχίες πάντα ''κρύβονται'' κάποιοι, συνήθως λιγοστοί, άνθρωποι που κόντρα στις κρατούσες συνθήκες αγωνίζονται σθεναρά για αυτό που αγαπούν.
Έτσι συμβαίνει και στην δική μας περίπτωση:κάποιοι λίγοι, αλλά επίμονοι φίλοι,απίστευτα δημιουργικοί, με μεγάλη εθελοντική συνεισφορά, καλλιέργησαν και προώθησαν το σκάκι στην Κεντρική Ελλάδα ενώ παράλληλα κατόρθωσαν να δώσουν σάρκα και οστά σε μία μεγαλεπήβολη αρχικά ιδέα, την ΕΣΣΚΕ.
Η Ένωση ''μεγάλωσε'',στάθηκε γερά στα πόδια της, έγινε πασίγνωστη στον σκακιστικό χώρο ανά την Ελλάδα και σήμερα μας κάνει την τιμή να μας ορίζει συνεχιστές των προσπαθειών της.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,με την πολύτιμη αρωγή των δημιουργών της Ένωσης, είμαι σίγουρος πως θα φανεί άξιο απέναντι σ'αυτό το μεγάλο έργο που κληρονόμησε και πως θα επιτύχει τους στόχους για ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος σε όλη την Κεντρική Ελλάδα,πάντα μέσα σε κλίμα φιλίας, συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους!!

Παναγιώτης Στασινός