Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Grandmaster Σπύρος Σκέμπρης στην Λαμία.Ο Grandmaster Σπύρος Σκέμπρης θα επισκεφθεί την πόλη της Λαμίας από τις 9/12 έως 13/12/2011, προσκεκλημένος της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας. Θα παραδώσει μαθήματα σκάκι σε προχωρημένους αθλητές των τριών σκακιστικών ομίλων της πόλης και θα απονείμει τα βραβεία και τα κύπελλα στους νικητές του πρωταθλήματος Νέων & Εφήβων, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας ,στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων Μ. Μπότσαρη & Δροσοπούλου. Την Δευτέρα 12/12/2011 στις 6.00μμ στην αίθουσα του ομίλου θα δώσει συνέντευξη τύπου σχετικά με την ανάπτυξη του σκάκι στην Κεντρική Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.
Ο Σπύρος Σκέμπρης γεννήθηκε στα 1958 στην Κέρκυρα. Σε ηλικία 8 ετών είχε την πρώτη του επαφή με το σκάκι. Στα 15 του κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδος κάτω των 20 ετών και το 1977 ισοβάθμησε στην 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών σε κλειστά τουρνουά και τρεις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών σε ανοιχτά τουρνουά, πολλά ομαδικά κύπελλα με την ομάδα του, τον Σ.Ο. Καβάλας , απονομή του ανώτατου σκακιστικού τίτλου του Grandmaster το 1988 στην Κων/πολη. Με πάμπολλες συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 1ος στις Κάνες, 1ος στην Νορβηγία, στις πρώτες θέσεις σε τουρνουά στην Ιταλία, στην Γερμανία . Το 1980 έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών , συμμετείχε στην 1η Ολυμπιάδα σκάκι και το 1996 προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Στην Ουγγαρία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήρε χρυσό μετάλλιο στην σκακιέρα του. Έκανε πάμπολλα σεμινάρια, έγραψε πολλά άρθρα και είναι συνεργάτης των ιστότοπων CHESS BASE & INFORMATOR .
Ραντεβού λοιπόν στην Λαμία με το θρύλο του σκακιού , τον GM Σπύρο Σκέμπρη, από τις 9/12 έως 13/12/2011.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων σκάκι, απευθυνθείτε στην πρόεδρο του ομίλου κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ: 6977419923.