Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ(RAPID – PLAY) 2010

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:Ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας (ΣΣΛ) προκηρύσσει Ανοικτό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού RAPID.
2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Τους αγώνες διοργανώνουν ο Σ. Σ. Λάρισας, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) και τα Τ.Ε.Ι. Λάρισας
3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Διευθυντής αγώνων ορίζεται: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ. Σ. Λάρισας κος Βιττωράτος Παναγιώτης
4.ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο των Τ.Ε.Ι. Λάρισας, την Κυριακή 18 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. Τα ΤΕΙ Λάρισας στον χάρτη.
5.ΟΜΙΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Οι αγώνες θα γίνουν σε τρεις ξεχωριστές ομίλους:
α) Όμιλος νέων: Νέοι και νεανίδες γεννημένοι μετά την 1/1/1992 χωρίς δελτίο σκακιστή ΕΣΟ.
β) Όμιλος νέων αθλητών: Αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι μετά την 1/1/1992, με Δελτίο Αθλητού της ΕΣΟ.
γ) Όμιλος ενηλίκων: σκακιστές και σκακίστριες άνω των 18 ετών, γεννημένοι πριν την 1/1/1992, με ή χωρίς δελτίο αθλητή.
6.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους αθλητές και φίλους του αθλήματος, που δηλώνουν συμμετοχή εγκαίρως. Για τον γ) όμιλο ορίζεται παράβολο των 20€ (Είκοσι Ευρώ) που θα πρέπει να κατατεθεί πριν την έναρξη του 1ου γύρου.Δίνεται η δυνατότητα κατόπιν πρότασης της οργανωτικής επιτροπής και εάν το επιθυμεί ο σκακιστής ή η σκακίστρια κάτω των 18 ετών να συμμετάσχει στο γ) όμιλο.Η προσέλευση των συμμετεχόντων την ημέρα των αγώνων, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10:30, δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων
7.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι Ελβετικό 7 γύρων για όλους τους ομίλους.Σε περίπτωση που οι συμμετοχές σε έναν όμιλο είναι μικρότερες από 15 τότε το σύστημα διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Συμμετοχές Σύστημα
1 Δεν θα διεξαχθεί αγώνας.
2 Τουρνουά 4 παρτίδων.
3-4 Κυκλικό σύστημα (πούλ) διπλών συναντήσεων.
5-8 Κυκλικό σύστημα (πούλ) απλών συναντήσεων.
9-15 Ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
Η διεύθυνση Αγώνων σε συνεννόηση με τον Διαιτητή μπορεί να αποφασίσει συγχώνευση ομίλων (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση) ή να αλλάξει το σύστημα αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντωνΤο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. και θα τελειώσει την ίδια μέρα.
Η Διεύθυνση Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
8.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα.
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, επιπλέον, 5 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.
9.ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Πριν την κλήρωση του 1ου γύρου οι συμμετέχοντες στους ομίλους β) και γ) κατατάσσονται κατά σειρά ΕΛΟ (Ελληνικοί πίνακες, Α` εξαμήνου του 2010). Σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, και σε περίπτωση μη κατοχής βαθμών ΕΛΟ, κατά αλφαβητική σειρά, με λατινικούς χαρακτήρες. Στον όμιλο α) η αρχική κατάταξη θα γίνει με αλφαβητική σειρά, με λατινικούς χαρακτήρες.
10.ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η τελική κατάταξη καθορίζεται σύμφωνα με τους βαθμούς.Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Για ελβετικό σύστημα:
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Για κυκλικό σύστημα (round robin):
α) Το σύστημα Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
11.ΧΟΡΗΓΟΣ
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η RE/MAX Epilogi Real Estate, Πατρόκλου 12 , 41 222 Λάρισα, Γραφείο 2410 539429, FAX 2410539431, email: remax-epilogi@lar.forthnet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
12.ΕΠΑΘΛΑ
Στον α) και β) όμιλο οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλα και οι υπόλοιποι 3 σε κάθε ηλικιακή κατηγορία Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ18 θα πάρουν μετάλλια.
Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στον γ) όμιλο στον οποία θα δοθούν έπαθλα σύμφωνα με την τελική βαθμολογία σε 4 γκρουπ με βάση το ΕΛΟ (Ελληνικοί πίνακες, Α` εξαμήνου του 2010).. Οι τρεις πρώτοι κάθε γκρουπ θα μοιραστούν το εισπραχθέν ποσό των παράβολων, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
ΕΛΟ Ποσοστό επί του συνολικού ποσού των παράβολων
1ος 2ος 3ος
Γκρούπ 1ο 2001 20% 10% 7% 3%
Γκρούπ 2ο 1701-2000 20% 10% 7% 3%
Γκρούπ 3ο 1401-1700 20% 10% 7% 3%
Γκρούπ 4ο 1000-1400 20% 10% 7% 3%
Ο πρώτος νικητής της γενικής κατάταξης του γ) ομίλου παίρνει επιπλέον 5% των συνολικών παραβόλων. Παράλληλα για το γ) όμιλο, οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη και η πρώτη γυναίκα θα βραβευθούν με κύπελλα.Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται αλλά γίνεται άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια άρσης ισοβαθμία που προβλέπονται από την παρούσα προκήρυξη.
13.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητές θα οριστούν σε τεχνική συνάντηση πριν από τον αγώνα
14.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E. και ιδιαίτερα τους κανονισμούς του γρήγορου σκάκι (RAPID PLAY), τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο Επικεφαλής διαιτητής, οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνη για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι η διεύθυνση των αγώνων.
15.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέχρι και την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις james.riven@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και τηλ. 6937907426 κ. Λιάκο Δημήτριο ή στο konstantinos2gr@hotmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και τηλ. 6983761092 κ. Κωνσταντέλια Κωνσταντίνο. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουν το ονοματεπώνυμο (με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες), την ημερομηνία γέννησης και τον όμιλο στον οποίο επιθυμεί να συμμετάσχει ο/η δηλών/ούσα.
16.ΓΕΝΙΚΑ:
α) Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή ΜΟΝΟ των αγωνιζομένων παικτών, και του προσωπικού της διοργάνωσης. Παίκτης που τελειώνει την παρτίδα του, θεωρείται θεατής και θα πρέπει να εγκαταλείψει την αίθουσα αγώνων. Ο Διευθυντής αγώνων θα έχει και το καθήκον
ενημέρωσης των συμμετεχόντων και συνοδών για οποιοδήποτε θέμα της διοργάνωσης. Για την ενημέρωση του Πίνακα Ανακοινώσεων αποκλειστική ευθύνη έχουν ο Διευθυντής αγώνων μαζί με τον Επικεφαλής Διαιτητή.
β) Η είσοδος στο Γραφείο Κληρώσεων θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για το προσωπικό της διοργάνωσης.
γ) Αν ένας παίκτης δεν προσέλθει σε ένα γύρο, θα θεωρηθεί ότι αποχώρισε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους εναπομείναντες γύρους.
δ) Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
ε) Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΤΤΩΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ